top of page
Benjamin Heymans - Contrabas

Op zijn negende begon Benjamin met contrabas. Al snel volgde hij een muziekopleiding aan de!Kunsthumaniora Antwerpen. In 2013 kreeg hij de eerste prijs op de Belfius Classics en won hij op de MarniX-factor de eerste plaats voor snaarinstrumenten alsook de publieksprijs. 

Benjamin behaalde een bachelor in de Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij les kreeg van Lode Leire. Daarna trok hij naar Duitsland en behaalde een master in de Muziek aan de Hochschule für Musik und Theater ‘Felix Mendelssohn-Bartholdy’ in Leipzig. Hij volgde er les bij professor Frithjof-Martin Grabner en leerde er spelen met de Duitse boog. 

De levendige orkest scène en het rijke muzikale verleden van de stad waren zeer voedend en inspirerend voor zijn muzikale praktijk. 

Hij werd reeds geselecteerd voor het Gustav Mahler Jugendochester alsook voor deOrkestacademie, JeugdOrkest Nederland, het Orlando Festival, International Orchestra Institute Attergaa (Wiener Philharmoniker), Musica Mundi en het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Masterclasses volgde hij bij onder meer Jeff Bradetich, Wies De Boevé, David Desimpelaere, Dorin Marc, Bozo Paradzick, François Rabbath, Domenic Seldis en Rick Stotijn. Zijn mentor nu is Ioan Baranga.

Momenteel maakt hij deel uit van Young Belgian Strings en speelt regelmatig mee in producties van Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic en diverse kamerorkesten. 

Daarnaast studeert hij de Educatieve Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en geeft hij les aan de!Kunsthumanoria Antwerpen.

Website 15.jpg
bottom of page