top of page
Daniel López - Hoorn

Daniel, geboren in Colombia, behaalde zijn master met cum laude aan de Hochschule für Musik Karlsruhe bij maestro Will Sanders, en een bachelor aan het Maastrichts Conservatorium na zijn studies aan het Mozarteum in Caracas en de National University of Colombia.

Daniel was de zilveren medaillewinnaar bij de SVIREL-competitie in Slovenië en ontving de eerste prijs bij de Freundeskreis-competitie in Karlsruhe. In 2012 won hij de positie van Solo Horn in het Baden-Baden Philharmonic Orchestra.

Hij speelde in orkesten als het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland, het Nationaal Philharmonisch Orkest van Venezuela, het Nationaal Symfonieorkest van Colombia, het Mahler Chamber Orchestra en recent als eerste hoornist van het Santa Cecilia Orkest van Madrid.

Chepe finales1Chepe finales-2.jpg

Daniel werd reeds uitgenodigd om workshops te geven, op te treden als solist en jurylid te zijn in verschillende landen in Europa en Zuid-Amerika.

Als cultureel manager produceerde en regisseerde hij jeugdmusicals in België en Nederland.

Hij was directeur van het Usaquén Orchestral Centre van het Bogotá Philharmonic, en is de oprichter en directeur van het CORNOMBIA International Horn Festival.

Momenteel is Daniel actief als gasthoornist bij de Royal Liege Philharmonic, de Waalse Opera, de Antwerp Symphony en de Dutch National Philharmonic.

bottom of page