top of page
Hrayr Karapetyan - Viool

De Grand Prix-winnaar van de Triomphe de l'Art International Music Competition en prijswinnaar van de Aram Khachaturian International Violin Competition (2012), violist Hrayr Karapetyan heeft een indrukwekkend palmares van prijzen en uitvoeringen. Hij behaalde eerste prijs in de Avet Gabrielyan/Sargis Aslamazyan competitie en won de Alexander Spendiaryan competitie in zijn geboorteland Armenië. Hrayr was ook een van de finalisten in 2012 President's Youth Award in Armenië.

Als lid van YerazArt foundation en AGBU Performing Artist heeft Hrayr deelgenomen aan een liefdadigheidsprogramma "Musical companion", dat meer dan 300 concerten heeft gegeven in bejaardentehuizen, weeshuizen en scholen.

 

Naast zijn solocarrière is hij ook een actief kamer- en orkestmusicus.

Hrayr richtte in 2008 samen met zijn vrouw, pianist Hasmik Manukyan, het project "Art of Duo" op. Het project was gericht op Duo-repertoire van de barok tot de moderne tijd, vooral gericht op weinig uitgevoerde werken van 20e- en 21e-eeuwse componisten.

 

Hrayr is de oprichter en artistiek leider van het festival "Hayasa Music", opgericht in Brussel 2015.

Samen met zijn broer Henrik richtte hij in 2015 de "Karapetyan Brothers" op. Hun missie: het werk van Armeense en internationale componisten populair maken, maar specifiek gericht op het uitvoeren van werken van moderne Armeense componisten.

Het project is opgedragen aan de nagedachtenis van hun vader, Hayk Karapetyan.

Knipsel.PNG

Als orkestmuzikant was Hrayr lid van het Armeens Philharmonisch Orkest, het Armeens Staatsopera- en Balletorkest en bekleedt hij momenteel een functie in l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège.

Hij treedt ook op met Avetis Festival Orchestra, Belgian Virtuosos Orchestra, Classical Concert Chamber Orchestra, Lumen Symphonicum, Belgian National Orchestra, De Munt en is concertmeester van Frascati Symphonic sinds 2017.

 

Alles bij elkaar heeft hij concerten en recitals gegeven in de VS, Canada, België, Armenië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Turkije, op locaties als Konzerthaus (Berlijn) , Concertgebouw (Amsterdam), Victoria Hall (Genève), Alte Oper (Frankfurt), Flagey & Bozar (Brussel).

bottom of page